Werkzaamheden

Puinbreken
Sinds 2005 houdt Daanen Altforst B.V. zich bezig met het breken van steenpuin. Bij dit proces wordt er van afval (steenpuin) een nieuwe grondstof (puingranulaat) gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een drietal machines, namelijk: een hydraulische rupskraan, een shovel en een puinbreker. Foto's van deze machines staan onder het kopje materieel. Een uitgebreidere omschrijving van het proces staat onder het kopje puinrecycling.

Sloopwerkzaamheden
Het slopen van gebouwen is tegenwoordig is vak apart. Er komt heel wat bij kijken; zoals het veilig ‘neerhalen’ van een gebouw, het scheiden van de vrijkomende materialen en het omgaan met onverwachte situaties. Door de juiste werkwijze toe te passen kunnen vrijwel alle materialen die vrijkomen worden hergebruikt. Daanen B.V. beschikt over moderne apparatuur en kundige mensen die het vak van het slopen perfect beheersen. Wij slopen van groot tot klein, van een tuinmuur tot een complete woonwijk of fabrieksterrein.

Grondwerken
De grondwerken die kunnen worden uitgevoerd zijn heel divers. Het bedrijf legt bijvoorbeeld tuintjes aan, dat wil zeggen: de ondergrond prepareren om in te planten of om te bestraten. Er worden ook bouwputten uitgegraven voor huizen, boerderijen en dergelijke.

Zeefwerk
Met het drie-deks zeef kan in één keer tot vier verschillende fracties worden gezeefd. Hiermee worden grondstoffen geproduceerd die geschikt zijn voor de beton- en asfaltindustrie. Ook grondstoffen voor waterdoorlatende verhardingslagen kunnen door het ‘Kleemann MS 953 EVO’ zeef worden geproduceerd. Het zeef is ook in te zetten in combinatie met een puinbreker. Hiermee wordt steenachtig afval in één moeite bewerkt tot hoogwaardige grondstof. Dit proces is in het filmpje hieronder te zien.

Kubota met scania.jpg